Resepi bolu kukus mekar tanpa soda
Memang menarik untuk mencuba, tetapi ada banyak versi resipi. Baik buat masa ini kami akan beberakan untuk anda bagaimana untuk membuat bolu kukus mekar tanpa air soda. Tidak benar-benar sihat kukus kek span yang lembut dan baik tanpa air soda dan serbuk penaik pemaju. Untuk itu, Terdapat beberapa teknik yang perlu dipelajari untuk membuat kek span kukus ia boleh mekar dan mengembang.
Resipi
kek span kukus mekar tanpa soda adalah hampir sama seperti resepi yang
umumnya sederhana dan mudah. Dalam teori ia memang sangat banyak seperti bolu kukus tetapi terdapat beberapa teknik pembiakan
yang sihat perlu difahami sepenuhnya. Sila baca dan faham bagaimana
untuk membuat kek span kukus blossom tanpa soda di sini.
Bahan-bahan:
telur 2 butir
200 g zarah gula
200 g tepung gandum protin adalah
susu cair 200 ml santan
½ sudu besar emulsifier (SP)
50 gram serbuk susu (pilihan)
Meses atau makanan yang mewarnai secukup rasa
Cara untuk membuat bolu kukus mekar tanpa soda
- Panaskan pengukus pada api sederhana semasa kita membuat doh
- Pukul telur dan gula sehingga sedikit tebal dan masukkan dalam emulsifier dan goncang lagi sehingga putih yang tebal
- Masukkan tepung, susu tepung dan susu cair seli di pengadun pada kelajuan yang tinggi sehingga diadun
- Tuangkan adunan ke dalam acuan yang sebelum ini telah diberikan papercup kekaki sehingga sepenuhnya selari dengan ketinggian meses dengan acuan dan tambahakan di bahagian atas, apabila pewarna makanan digunakan untuk merebut doh sedikit
- Campurkan dengan pewarna baru yang dicampurkan di atasnya
- Selepas bisul air meletakkan acuan baru ke tepi dan ringan kot di penutup pengukus dengan kain bersih supaya wap air yang diserap dan tidak terkena pada adunan dan kemudian tunggu sehingga 12-15 minit
- Pernah dibuka supaya bolu kukus mekar sempurna, dan antara bolu adalah sedia untuk dihidangkan
0 comments:
Post a Comment